Sunday, 4 March 2012

Sesal Mendua


Dulu
Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta
Kini
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu
Tapi
Semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Mungkin
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua
Kembali bersama
Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku
Menyesal aku tinggalkan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
by : Klangit

Saturday, 3 March 2012

Renungkan..

Perempuan selalu membuat keputusan melalui emosi.. Bukan melalui hati.. Perempuan juga, mudah memberi kepercayaannya buat seorang insan yg bernama lelaki.. Mengapa begitu mudah perempuan melakukan sedemikian??

Saturday, 11 February 2012

Karena Ku Sayang Kamu

Seandainya, 
kau ada disini denganku,
mungkin ku tak sendiri

Bayanganmu, 
yang selalu menemaniku,
hiasi malam sepiku

Ku ingin bersama dirimu
Ku tak akan pernah, 
berpaling darimu

Walau kini, kau jauh dariku
kan selalu ku nanti, 
karena, ku sayang kamu

Hati ini, 
selalu memanggil namamu,
dengarlah melatiku

Ku berjanji, 
hanyalah untukmu cintaku,
takkan pernah ada yang lain

Adakah rindu dihatimu, 
seperti rindu yang ku rasa
Sanggupkah ku terus terlena, 
tanpamu di sisiku,
ku kan selalu menantimu
kan selalu ku nanti, karena, ku sayang kamu..

Oleh: Dygta

Monday, 30 January 2012

First Time

Assalamualaikum.. First time belajar buat blog.. Aku tak tahu nk buat semua bnda ni.. minta la tolong kat org.. ade la sorg kakak ni sudi hulurkan bantuan.. thanks akak.. syg akak.. hehehe.. hm.. first skali, aku nk story psal aku.. ok, nama penuh aku Puteri Norlyiana Binti Shamsuri.. huhuhu.. aku baru je 16 tahun.. tpi tak ckup lg.. coz birthday aku 15 sept 96.. lmbt lg.. hm.. dan aku msih perlukan bntuan korg.. cm mane nk menela'ah blog ni lbih dalam.. hehe.. tolong ye.. terima kasih..  

Untuk Mu Teman



Jangan terlalu menangisi sengsara.. kerana bahagia akan datang tanpa di sangka.. 

Jangan terlalu berbahagia.. kerana sengsara datang tanpa di duga..

senyuym selalu..